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Child Welfare Policy Manual

Questions & Answers

6.5E  Data quality plans

1. Question: Are title IV-E agencies that do not implement a CCWIS required to
develop a CCWIS data quality plan?

Answer: No.

Source/Date: 10/27/2016
Legal and Related References: 45 CFR 1355.52(d)(5); 81 FR 35450 at 35461 (issued
June 2, 2016)

2. Question: When must the title IV-E agency submit the first CCWIS data quality plan?

Answer: Title IV-E agencies must include the CCWIS data quality plan as part of the first
Annual or Operational Advance Planning Documents (APDs) submitted to ACF after the
agency formally notifies ACF that it will implement a CCWIS.

Source/Date: 10/25/2017
Legal and Related References: 45 CFR 95.610; 45 CFR 1355.52(d)(5); 45 CFR
1355.52(i)(1); 81 FR 35450 at 35460 - 35461 and 35467 - 35468 (issued June 2,
2016); 80 FR 48200 at 48211 and 48216 - 48217 (issued August 11, 2015)

3. Question: Is a title IV-E agency required to include child welfare contributing
agencies (CWCAs) in its data quality plan?

Answer: Yes. The data quality plan must describe how the title IV-E agency ensures the
quality of data collected by CWCAs pursuant to 1355.52(d)(5)(i) and 1355.52(d)(3)(i).

Source/Date: 02/12/2018
Legal and Related References: 45 CFR 1355.52(d)(3)(i); 45 CFR 1355.52(d)(5)(i); 81
FR 35450 at 35458 - 35461 (issued June 2, 2016); 80 FR 48200 at 48210 - 48211
(issued August 11, 2015)


